in Youtube Twitter

Cursus EMDR Friesland

De Miente

Steeds meer krijgen wij het verzoek om in het Noorden van het land ook een cursus EMDR op te starten. "Alles gebeurt in de Randstad en nooit eens in de buurt", is een veel gehoorde opmerking. Bovendien komen deelnemers die van ver komen vaak voor extra reis- en verblijfskosten te staan. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Diezelfde geluiden kwamen ook al eens uit Limburg, waarop we met succes de afgelopen jaren de cursus EMDR in Arcen zijn gestart. En nu dus ook bij De Miente in Oosterwolde, Friesland.

De docent

Heiline Smits is docente en door ons intern opgeleid tot EMDR trainer/docent.

Heiline verruilde dit najaar haar woonplaats in de Randstad naar het mooie, rustieke Oosterwolde. Daar ontdekte zij het Activiteitencentrum De Miente, een mooie rustige locatie waar zij de cursus EMDR gaat doceren. 
Heiline verzorgt de eerste cursus EMDR op 14 tot en met 16 maart 2019. De terugkomdag is op 5 april. Bij voldoende animo zullen er lopende het jaar meer cursussen door Heiline in De Miente gegeven worden. 
Zodra de data van deze cursussen bekend zijn plaatsen wij die direct op onze site.

Wat is de Miente?

Het gebouw De Miente bestaat al sinds 1869. Het diende eerst als een boerderij, maar later werd  het een activiteitencentrum. Als “Activiteitencentrum De Miente” is het sinds 26 april 1988 in gebruik om onderdak te kunnen geven aan verschillende verenigingen en particulieren om er cursussen, maar ook andere activiteiten in te organiseren. Zo heeft het een belangrijke funktie als ontmoetingscentrum voor de dorpsbevolking. Tevens organiseert de Culturele Commissie van De Miente er diverse culturele evenementen. De verschillende ruimten in De Miente zijn vernoemd naar de kamers van de voormalige boerderij zoals de ‘De Bijschure’, ‘De Dele’ en ‘Hooivak’. Ook de naam ‘De Miente’ is er niet zomaar gekomen. Vroeger waren sommige landerijen een gezamenlijk bezit en dat werden ‘Mienten’ genoemd.