take off support header afbeelding

Dé EMDR opleider van NL

Ook voor niet-BIG geregistreerden

Schrijf je in

Cursusdata

CURSUS EMDR september 2024

17 september t/m 19 september + 15 oktober

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR oktober 2024

16 oktober t/m 18 oktober + 22 november

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR november 2024

05 november t/m 07 november + 10 december

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR december 2024

11 december t/m 13 december + 17 januari

Locatie: Rijswijk

Basiscursus EMDR: Een fundament voor jouw praktijk

Welkom bij Take Off Support, jouw baken voor geavanceerde ontwikkeling binnen de psychosociale zorg. Als je je bevindt op het kruispunt van professionele groei en de zoektocht naar diepgaande, transformerende behandeltechnieken, nodigen we je uit om deel te nemen aan onze basiscursus EMDR – een wetenschappelijk onderbouwde, krachtige methodiek gericht op de behandeling van trauma-gerelateerde stoornissen.

Waarom EMDR?

Sinds de introductie door Dr. Francine Shapiro in 1989, heeft EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) zich ontpopt als een voorhoede techniek voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS) en andere psychische trauma’s. Door het faciliteren van de verwerking van traumatische herinneringen, biedt EMDR cliënten een weg naar herstel die zowel efficiënt als empathisch is.

gratis ebook

Van crashen naar coachen

Lees het verhaal achter het ontstaan van TakeOffSupport

Download
eBook EMDR opleiding

Cursusinhoud en -structuur

Onze basiscursus EMDR bestrijkt zowel de theoretische funderingen als de praktische toepassing van deze techniek. Over een periode van vier dagen, verspreid over intensieve sessies, leiden onze ervaren docenten je door:

  • De basisprincipes van EMDR en de theoretische achtergrond.
  • Stapsgewijze doorloop van het EMDR-protocol, met aandacht voor zowel visuele, auditieve als kinesthetische stimuli.
  • Praktijkoefeningen waarbij je zowel de rol van behandelaar als cliënt ervaart, voor een holistisch begrip van het proces.
  • Contra-indicaties en ethische overwegingen, essentieel voor verantwoorde toepassing.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor psychologen, psychiaters, psychotherapeuten, en overige professionals in de geestelijke gezondheidszorg die hun therapeutisch arsenaal willen uitbreiden met EMDR. Onze cursussen worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Accreditatie en certificering

Take Off Support staat garant voor kwaliteit en erkenning binnen de professionele gemeenschap. Onze basiscursus EMDR is geaccrediteerd door relevante instanties en voltooiing leidt tot een erkend certificaat, een bevestiging van jouw bekwaamheid in deze gespecialiseerde behandelmethode.

Voordelen van onze basiscursus EMDR

  • Professionele Ontwikkeling: Verrijk jouw praktijk met een geavanceerde behandeltechniek die aansluit bij de hedendaagse behoeften van cliënten.
  • Praktische Vaardigheden: Onze focus ligt op hands-on leren, waardoor je EMDR direct en effectief kunt toepassen in jouw werksetting.
  • Netwerkmogelijkheden: Verbind met gelijkgestemde professionals en deel inzichten binnen een inspirerende leeromgeving.

Aanmelden en meer informatie

Ben je klaar om deze transformatieve reis te beginnen? Bezoek onze website voor meer informatie over cursusdata, locaties en inschrijving. Laat deze kans niet liggen om een verschil te maken in het leven van jouw cliënten met de kracht van EMDR.

De kosten bedragen € 1.245, vrijgesteld van btw. Dit is inclusief koffie, thee, lunch, een syllabus en een erkend certificaat, maar exclusief het ‘Handboek EMDR, 7e editie, ISBN 9789043036474‘, dat verkrijgbaar is via Bol.com.

Erkend opleidingsinstituut

Geaccrediteerd en erkend door veel relevante instanties. Je ontvangt een erkend diploma of certificaat waarmee je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.

Hoogstaande opleidingen

Al onze opleidingen en cursussen zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Ervaren docenten

Je wordt persoonlijk begeleid door gepassioneerde, betrokken docenten met brede skill-sets en vele jaren ervaring in het vak.

Inspirerende locaties

Inspirerende locaties, met genoeg (buiten-)ruimte waar je kan oefenen en je jezelf direct veilig en vertrouwd voelt.

Ervaringen

starstarstarstarstar

Ik ben heel blij met de praktische insteek van de opleiding EMDR bij Koos en Esther. Veel doen en oefenen, maken dat het na de lesdagen echt in je systeem zit. Een prachtige methode om te leren en om mee te werken.

Saskia van Velzen | Praktijk 'Voel je blij'

starstarstarstarstar

Deze cursus biedt een helder, praktisch toepasbare basis om EMDR uit te gaan voeren binnen je eigen praktijk. Een goede toevoeging aan de therapie die ik al toepas. Verwijzing naar een psycholoog voor EMDR, met bijbehorende maandenlange wachttijd is nu niet meer nodig. Heel blij mee! Mijn clienten ook.

Peter van Soest | Praktijk Natuur van de Mens

Take Off Support is in het bezit van het NRTO kwaliteitskeurmerk

NRTO staat voor Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleiding- en trainingsbureaus
Daarom hanteert  Take Off Support de Algemene Voorwaarden van het NRTO en handelen wij volgens de NRTO Gedragscode. Daarnaast treedt de geschillencommissie van de NRTO op bij eventuele klachten over de scholingsactiviteiten van Take Off Support.

Download hier de:
Algemene-Voorwaarden-NRTO
Gedragscode-NRTO
Klachtenprocedure

CRKBO registratie

Take Off Support Training is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Derhalve zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.

Heb je een vraag voor ons?

Vul dan het formulier in.

Wil je je aanmelden voor een cursus? Bekijk dan hier al onze cursussen!


Liever direct contact?

×