take off support header afbeelding

Dé EMDR opleider van NL

Ook voor niet-BIG geregistreerden

Schrijf je in

Cursusdata

CURSUS EMDR juni 2024

11 juni t/m 13 juni + 12 juli

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR september 2024

17 september t/m 19 september + 12 oktober

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR oktober 2024

09 oktober t/m 11 oktober + 08 november

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR november 2024

05 november t/m 07 november + 10 december

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR december 2024

11 december t/m 13 december + 17 januari

Locatie: Rijswijk

Welkom op de informatiepagina over de EMDR-cursuseisen van Take Off Support, waar wij de ambitie hebben om jou, als professional in de psychosociale zorg, te begeleiden naar het beheersen van een van de meest effectieve behandelingen voor trauma en stressgerelateerde aandoeningen: EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Waarom EMDR in je praktijk integreren?

In de hedendaagse zorg zien we een toenemende druk op de geestelijke gezondheidszorg, met lange wachtlijsten tot gevolg. Door het volgen van een EMDR-opleiding kun je deze wachtlijsten voor jouw cliënten omzeilen door hen direct deze krachtige behandelmethode te bieden. EMDR is niet alleen bewezen effectief voor het behandelen van trauma, maar kan ook bij een breed scala aan andere psychische problemen ingezet worden. Door EMDR in je praktijk te integreren, vergroot je jouw behandelaanbod en daarmee de impact die je kunt hebben op het welzijn van je cliënten.

EMDR-opleidingseisen: Een overzicht

Om de kwaliteit en effectiviteit van EMDR-behandelingen te waarborgen, verwelkomen we professionals werkzaam in de reguliere of complementaire zorg met de volgende beroepsuitoefeningen:

 • Psychologen
 • Therapeuten
 • Life & Mental coaches
 • NLP coaches
 • Maatschappelijk werkers
 • Hypnotherapeuten
 • Andere psychosociaal hulpverleners

Wat biedt Take Off Support?

Bij Take Off Support bieden we een omvattende EMDR-opleiding die niet alleen voldoet aan alle gestelde eisen, maar die je ook voorziet van zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden. Onze opleiding omvat:

 • Diepgaand inzicht in de theorie achter EMDR en de adaptieve informatie-verwerkingstheorie.
 • Uitgebreide praktijkervaring door middel van oefensessies en casusbesprekingen.
 • Inzicht in wanneer EMDR een passende interventie is en herkenning van contra-indicaties.
 • Ondersteuning na de opleiding door toegang tot een netwerk van professionals en supervisie mogelijkheden.

Waarom kiezen voor onze opleiding?

Kiezen voor Take Off Support betekent kiezen voor een opleiding die niet alleen erkend is door relevante instanties, maar ook wordt gegeven door ervaren en gepassioneerde docenten. Wij begrijpen de waarde van een persoonlijke en praktijkgerichte benadering in het onderwijs en zetten ons in voor jouw professionele ontwikkeling.

Ben je klaar om je praktijk te verrijken en een verschil te maken in het leven van je cliënten? Neem dan de stap met onze EMDR-opleiding. Voor meer informatie over de opleiding, toelatingseisen, en het aanmeldingsproces, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Jouw reis naar het beheersen van EMDR begint bij Take Off Support.

gratis ebook

Van crashen naar coachen

Lees het verhaal achter het ontstaan van TakeOffSupport

Download
eBook EMDR opleiding

Ervaringen

starstarstarstarstar

Ik ben heel blij met de praktische insteek van de opleiding EMDR bij Koos en Esther. Veel doen en oefenen, maken dat het na de lesdagen echt in je systeem zit. Een prachtige methode om te leren en om mee te werken.

Saskia van Velzen | Praktijk 'Voel je blij'

starstarstarstarstar

Deze cursus biedt een helder, praktisch toepasbare basis om EMDR uit te gaan voeren binnen je eigen praktijk. Een goede toevoeging aan de therapie die ik al toepas. Verwijzing naar een psycholoog voor EMDR, met bijbehorende maandenlange wachttijd is nu niet meer nodig. Heel blij mee! Mijn clienten ook.

Peter van Soest | Praktijk Natuur van de Mens

Erkend opleidingsinstituut

Geaccrediteerd en erkend door veel relevante instanties. Je ontvangt een erkend diploma of certificaat waarmee je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.

Hoogstaande opleidingen

Al onze opleidingen en cursussen zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Ervaren docenten

Je wordt persoonlijk begeleid door gepassioneerde, betrokken docenten met brede skill-sets en vele jaren ervaring in het vak.

Inspirerende locaties

Inspirerende locaties, met genoeg (buiten-)ruimte waar je kan oefenen en je jezelf direct veilig en vertrouwd voelt.

Take Off Support is in het bezit van
het NRTO kwaliteitskeurmerk

NRTO staat voor Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleiding- en trainingsbureaus
Daarom hanteert  Take Off Support de Algemene Voorwaarden van het NRTO en handelen wij volgens de NRTO Gedragscode. Daarnaast treedt de geschillencommissie van de NRTO op bij eventuele klachten over de scholingsactiviteiten van Take Off Support.

Download hier de:
Algemene-Voorwaarden-NRTO
Gedragscode-NRTO
Klachtenprocedure

CRKBO registratie

Take Off Support Training is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Derhalve zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.

×