Dé EMDR opleider van NL

Meer weten over de incompany mogelijkheden?

Neem contact op

4-daagse EMDR training incompany

EMDR is een behandeltechniek die je als therapeut veelvuldig in kunt zetten bij angsten, fobieën, trauma’s en PTSS. Het effect is verbluffend en direct meetbaar. Tijdens onze EMDR opleiding leer je naast de theoretische kennis, om volgens een vast protocol, adequaat een EMDR interventie uit te voeren. Zowel met, visuele, auditieve, als kynesthetische stimuli. De EMDR opleiding duurt 3 aaneensluitende dagen, plus een terugkomdag (supervisiedag).

Meer weten over de incompany mogelijkheden? Neem contact op.

Ervaringen

starstarstarstarstar

Ik ben heel blij met de praktische insteek van de opleiding EMDR bij Koos en Esther. Veel doen en oefenen, maken dat het na de lesdagen echt in je systeem zit. Een prachtige methode om te leren en om mee te werken.

Saskia van Velzen | Praktijk 'Voel je blij'

starstarstarstarstar

Deze cursus biedt een helder, praktisch toepasbare basis om EMDR uit te gaan voeren binnen je eigen praktijk. Een goede toevoeging aan de therapie die ik al toepas. Verwijzing naar een psycholoog voor EMDR, met bijbehorende maandenlange wachttijd is nu niet meer nodig. Heel blij mee! Mijn clienten ook.

Peter van Soest | Praktijk Natuur van de Mens

Wat betekent EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation en Reprocessing.
Vrij vertaald: Het door oogbewegingen (her)verwerken van overgevoelige emoties.

Shapiro – de grondlegger van EMDR

EMDR werd in 1989 door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro geïntroduceerd als een snelle en effectieve behandelingsmethode bij posttraumatische stress-stoornissen (PTSS).EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. Het is een therapie die je met oogbewegingen van nare gevoelens afhelpt. EMDR wordt al jaren toegepast bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). Steeds meer onderzoek naar de effecten van EMDR toont aan dat het ook inzetbaar is en adequaat helpt bij behandelingen bij verslaving, eetstoornis, rouwverwerking of liefdesverdriet.

Hoe werkt EMDR

EMDR is een therapeutische interventietechniek Een essentieel element is het telkens ompolen van de aandacht van links – naar rechts – naar links – enzovoort. De cliënt wordt gevraagd terug te gaan naar de traumatische herinnering en wordt tijdens de confrontatie met de beelden afgeleid door stimuli. Dat kan met oogbewegingen (de therapeut gaat met zijn of haar vingers zo’n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer) of met geluiden (een koptelefoon met een geluid met een links-rechts effect erin) of de therapeut duwt of klopt zachtjes op bijvoorbeeld de linkerknie – rechterknie – linkerknie. Hoe het werkt is moeilijk te meten, maar dat het werkt, is in diverse onderzoeken bewezen. EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. EMDR staat voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit.

EMDR Opleiding – Certificering

De EMDR opleiding sluit je af met een theorie toets en een zelfreflectieverslag. Het resultaat van de toets en het verslag bepaalt of je geslaagd bent. Je ontvangt hiervoor een certificaat.

gratis ebook

Van crashen naar coachen

Lees het verhaal achter het ontstaan van Take Off Support

Download
eBook EMDR opleiding

Erkend opleidingsinstituut

Geaccrediteerd en erkend door veel relevante instanties. Je ontvangt een erkend diploma of certificaat waarmee je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.

Hoogstaande opleidingen

Al onze opleidingen en cursussen zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Ervaren docenten

Je wordt persoonlijk begeleid door gepassioneerde, betrokken docenten met brede skill-sets en vele jaren ervaring in het vak.

Inspirerende locaties

Inspirerende locaties, met genoeg (buiten-)ruimte waar je kan oefenen en je jezelf direct veilig en vertrouwd voelt.

Take Off Support is in het bezit van het NRTO kwaliteitskeurmerk

NRTO staat voor Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleiding- en trainingsbureaus
Daarom hanteert  Take Off Support de Algemene Voorwaarden van het NRTO en handelen wij volgens de NRTO Gedragscode. Daarnaast treedt de geschillencommissie van de NRTO op bij eventuele klachten over de scholingsactiviteiten van Take Off Support.

NRTO accreditatie - EMDR opleiding

Download hier de:
Algemene-Voorwaarden-NRTO
Gedragscode-NRTO
Klachtenprocedure

CRKBO accreditatie EMDR opleiding

CRKBO registratie

Take Off Support Training is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Derhalve zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.

×