take off support header afbeelding

Dé EMDR opleider van NL

Ook voor niet-BIG geregistreerden

Schrijf je in

Cursusdata

CURSUS EMDR september 2024

17 september t/m 19 september + 15 oktober

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR oktober 2024

16 oktober t/m 18 oktober + 22 november

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR november 2024

05 november t/m 07 november + 10 december

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR december 2024

11 december t/m 13 december + 17 januari

Locatie: Rijswijk

EMDR therapeut worden met Take Off Support

Bij Take Off Support begrijpen we de complexiteit en de diepgang van deze therapeutische interventie. Als je klaar bent om een transformatie in de levens van mensen te bewerkstelligen door de last van traumatische ervaringen te verlichten, dan ben je hier aan het juiste adres.

Waarom EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een van de meest vooruitstrevende en effectieve methoden voor de behandeling van trauma en andere stressgerelateerde stoornissen. Ontwikkeld door Dr. Francine Shapiro in 1989, is EMDR erkend door zowel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als de American Psychiatric Association (APA) voor zijn effectiviteit in het behandelen van posttraumatische stressstoornis (PTSS).

De essentie van EMDR is het faciliteren van de verwerking van vastgelopen herinneringen, waardoor de emotionele impact ervan aanzienlijk vermindert. Dit proces maakt gebruik van bilaterale stimulatie, zoals oogbewegingen, om de natuurlijke verwerkingscapaciteit van het brein te activeren.

Opleiding tot EMDR therapeut

Onze opleiding tot EMDR therapeut is ontworpen om je niet alleen te voorzien van theoretische kennis, maar ook van praktische vaardigheden en ervaring. Je leert het EMDR-protocol nauwkeurig toe te passen en krijgt inzicht in de onderliggende mechanismen. De opleiding bestaat uit een combinatie van online modules, intensieve workshops en supervisiesessies, geleid door ervaren EMDR-specialisten.

De opleiding is gestructureerd in twee delen: de basiscursus en de vervolgcursus. In de basiscursus maak je kennis met de fundamenten van EMDR, waaronder de theorie achter de adaptieve informatie-verwerkingstheorie en de praktische toepassing van het basisprotocol. De vervolgcursus verdiept je kennis en vaardigheden, met een focus op complexe trauma’s en speciale toepassingen van EMDR.

gratis ebook

Van crashen naar coachen

Lees het verhaal achter het ontstaan van TakeOffSupport

Download
eBook EMDR opleiding

Doelgroep

Onze cursussen worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau. We verwelkomen psychologen, psychotherapeuten, maatschappelijk werkers, en andere professionals in de psychosociale zorg die hun vaardigheden willen uitbreiden met EMDR.

Waarom kiezen voor Take Off Support?

Bij Take Off Support zijn we trots op onze hoge standaarden in opleiding en onze toewijding aan jouw professionele ontwikkeling. Onze opleiding is geaccrediteerd door relevante instanties, wat jouw expertise als EMDR therapeut erkent en valideert. We bieden een ondersteunende leeromgeving waar je kunt groeien en ontwikkelen, met toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en experts in het veld.

Meld je aan en maak het verschil

Ben je klaar om de kracht van EMDR te omarmen en je professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen? Meld je dan aan voor onze EMDR opleiding. Samen zetten we de stap naar een toekomst waarin je een verschil maakt in het leven van mensen die worstelen met de gevolgen van trauma.

Voor meer informatie over de opleiding, toelatingseisen en aanmeldingsprocedure, neem contact met ons op. Jouw reis naar het worden van een EMDR therapeut begint bij Take Off Support.

Ervaringen

starstarstarstarstar

Ik ben heel blij met de praktische insteek van de opleiding EMDR bij Koos en Esther. Veel doen en oefenen, maken dat het na de lesdagen echt in je systeem zit. Een prachtige methode om te leren en om mee te werken.

Saskia van Velzen | Praktijk 'Voel je blij'

starstarstarstarstar

Deze cursus biedt een helder, praktisch toepasbare basis om EMDR uit te gaan voeren binnen je eigen praktijk. Een goede toevoeging aan de therapie die ik al toepas. Verwijzing naar een psycholoog voor EMDR, met bijbehorende maandenlange wachttijd is nu niet meer nodig. Heel blij mee! Mijn clienten ook.

Peter van Soest | Praktijk Natuur van de Mens

Erkend opleidingsinstituut

Geaccrediteerd en erkend door veel relevante instanties. Je ontvangt een erkend diploma of certificaat waarmee je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.

Hoogstaande opleidingen

Al onze opleidingen en cursussen zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Ervaren docenten

Je wordt persoonlijk begeleid door gepassioneerde, betrokken docenten met brede skill-sets en vele jaren ervaring in het vak.

Inspirerende locaties

Inspirerende locaties, met genoeg (buiten-)ruimte waar je kan oefenen en je jezelf direct veilig en vertrouwd voelt.

Take Off Support is in het bezit van
het NRTO kwaliteitskeurmerk

NRTO staat voor Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleiding- en trainingsbureaus
Daarom hanteert  Take Off Support de Algemene Voorwaarden van het NRTO en handelen wij volgens de NRTO Gedragscode. Daarnaast treedt de geschillencommissie van de NRTO op bij eventuele klachten over de scholingsactiviteiten van Take Off Support.

Download hier de:
Algemene-Voorwaarden-NRTO
Gedragscode-NRTO
Klachtenprocedure

CRKBO registratie

Take Off Support Training is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Derhalve zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.

×