EMDR

4-daagse training

EMDR is een behandeltechniek die je als therapeut veelvuldig in kunt zetten bij angsten, fobieën, trauma’s en PTSS. Het effect is verbluffend en direct meetbaar. Naast de theoretische kennis, leer je met name om volgens een vast protocol, adequaat een EMDR interventie uit te voeren. Zowel met, visuele, auditieve, als kynesthetische stimuli. De cursus duurt 3 aaneensluitende dagen, plus een terugkomdag (supervisiedag).

Wat betekent EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation en Reprocessing.
Vrij vertaald:
Het door oogbewegingen (her)verwerken van overgevoelige emoties.

Sterk middel

EMDR werd in 1989 door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro geïntroduceerd als een snelle en effectieve behandelingsmethode bij posttraumatische stress-stoornissen (PTSS).EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsdelict. Het is een therapie die je met oogbewegingen van nare gevoelens afhelpt. EMDR wordt al jaren toegepast bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). Steeds meer onderzoek naar de effecten van EMDR toont aan dat het ook inzetbaar is en adequaat helpt bij behandelingen bij verslaving, eetstoornis, rouwverwerking of liefdesverdriet.

Shapiro

Om tot een goed resultaat te komen is een juiste diagnose stellen noodzakelijk. Evenzogoed is het van belang dat je de beperkingen van hypnose kent en weet wanneer je tot een contra-indicatie besluit. Cliënten die sederende middelen gebruiken als antidepressiva zijn bijvoorbeeld moeilijk onder hypnose te brengen en als dat wel lukt bestaat de kans dat het effect van weinig invloed is. Een contra indicatie is dan op zijn plaats en is het beter om cliënten door te verwijzen. In de opleiding wordt ruim aandacht besteed aan diagnostiek. Daarbij maken wij gebruik van div. testen, zoals onder meer de draagkrachttest en staan we stil bij een juiste anamnese.

Hoe werkt EMDR

EMDR is een therapeutische interventietechniek Een essentieel element is het telkens ompolen van de aandacht van links – naar rechts – naar links – enzovoort. De cliënt wordt gevraagd terug te gaan naar de traumatische herinnering en wordt tijdens de confrontatie met de beelden afgeleid door stimuli. Dat kan met oogbewegingen (de therapeut gaat met zijn of haar vingers zo’n 25 cm voor het gezicht van de cliënt heen en weer) of met geluiden (een koptelefoon met een geluid met een links-rechts effect erin) of de therapeut duwt of klopt zachtjes op bijvoorbeeld de linkerknie – rechterknie – linkerknie. Hoe het werkt is moeilijk te meten, maar dat het werkt, is in diverse onderzoeken bewezen. EMDR wordt vaak toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. EMDR staat voor de behandeling van PTSS in de categorie van therapieën met de hoogste effectiviteit.

Certificering

De cursus EMDR is als module opgenomen in de beroepsopleiding Allround Mental Coach-Psychosociaal Therapeut, Deze module sluit je af met een theorie toets en een zelfreflexieverslag. Het resultaat van de toets en het verslag bepaalt of je voor dit onderdeel geslaagd bent. Je ontvangt hiervoor een apart (extra) certificaat.

Deze cursus is tevens een onderdeel van de beroepsopleiding tot Allround Mental Coach/Psychosociaal Therapeut

Over Ons

Take Off Support is een opleidingsinstituut voor moderne NLP, Hypnotherapie, Soul Key, EMDR, mBIT, RET en systemisch werken.

Wil je meer te weten komen over onze ervaren leraren en hun specialisaties?

Ervaringen

Het was fenomenaal!! Een aanvulling die goud waard is!! ??? Heel veel geleerd, wondertjes mogen ervaren en met een gevulde rugzak aan skills naar huis om dit te delen met een ieder welke dit nodig heeft of nieuwsgierig is geworden!!”

Melani Savian | cursus EMDR

Dankzij de Beroepsopleiding Allround Mental Coach/Psychosociaal Therapeut (AMC/PT), ben ik het Coaching vak ingegaan en ben ik voor mijzelf begonnen. Koos Schinkel heeft aan de basis gestaan van mijn succes en daar ben ik hem en zijn trainers dankbaar voor. Zijn positieve instelling en eerlijke feedback maken de AMC/PT een Super opleiding!

Erwin Wils| AMC/PT

Ik heb in de opleiding niet alleen ontzettend veel geleerd, maar het heeft me ook een groot stuk persoonlijke groei opgeleverd. Mijn specialisatie zal pijnreductie en pijnbestrijding worden, waarmee ik heel veel mensen hulp zal kunnen bieden.

Anja van Lieshout | Opleiding Hypnose

Stel een vraag via WhatsApp

Take Off Support

Slagboomstraat 4
4284 VE Rijswijk NB
(nabij Gorinchem)

M 06 – 33 80 95 66
info@takeoffsupport.nl
KvK 80453112

Centrum de Landing

Impressie