Cursus
Voice Dialogue

Te volgen met € 1.000 STAP-budget

Methode
Voice Dialogue heeft als uitgangspunt dat we allemaal meerdere ‘ikken’ in ons hebben. Die bepalen ons gedrag. Als we jong zijn, ontwikkelen een of een paar ikken zich sterk (onze primaire ikken of primary selves), omdat ze ons helpen te krijgen wat we willen en ons beschermen tegen angst en verdriet.
Andere ikken (onze verstoten ikken of disowned selves), die net zo goed bij ons horen, maar in die kindertijd bijvoorbeeld minder waardering, aandacht en liefde opleveren, ontwikkelen zich minder sterk. Eenmaal volwassen, kunnen we er echter last van krijgen dat bepaalde ikken te actief aanwezig zijn, niet hebben ontwikkeld of nog steeds onderdrukken

Inhoud van de cursus 
Met Voice Dialogue komen deze delen letterlijk aan het woord en word je je bewuster van je verschillende ikken waardoor je ze allemaal de ruimte kunt geven en leren inzetten wanneer dat voor jou wenselijk is. Deze effectieve en sympathieke methode werd ontwikkeld door het Amerikaanse psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Zij baseerden zich daarbij onder meer op een theorie van de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung (1875-1961).

Wanneer zet je Voice Dialogue in?
Iedereen die zich soms belemmerd voelt in zijn ontwikkeling of steeds tegen remmingen aanloopt die duidelijk een rol spelen in actuele keuzes of beslissingen, kan iets hebben aan Voice Dialogue. De methode helpt bij het in kaart brengen van de rollen die je automatisch aanneemt en waar zij vandaan komen (vaak werden ze beloond door je opvoeders waardoor je ze voortzette). Feitelijk onderzoek je of die rollen nog wel voor je werken. Als dat wenselijk is, kun je deze patronen doorbreken en meer vat krijgen op je keuzes en gedrag.

Waarom Voice Dialogue?

Door Voice Dialogue leer je jezelf beter kennen. Je brengt je kracht en zwakte, angsten en verlangens, valkuilen en talenten in beeld. Je leert hoe je elk aspect van wie jij bent ruimte kunt geven en kunt inzetten wanneer je dat wilt.
De pleaser of innerlijke criticus in jou zal niet verdwijnen, maar je kiest er bijvoorbeeld voor om de levensgenieter of de luiaard die je ook in je draagt vaker ruim baan te geven. Doordat je dichter bij jezelf blijft in alles wat je doet, accepteer je jezelf meer, verspil je minder energie aan dingen die je niet wilt doen, en kun je een bewuster en gebalanceerder leven leiden. Je ervaart meer regie bij de keuzes die je maakt en hoe je op situaties reageert. En dat heeft een positief effect: op je relaties, op je ontwikkeling en verder op de samenwerking tussen je innerlijke ikken die elkaars functie en mogelijkheden waarderen, waardoor zij je veel eensgezinder op het spreekwoordelijke levenspad zullen vergezellen.

Doelgroep

Cursus Voice Dialogue voor: (basis)psychologen, therapeuten, life & mental coaches, NLP coaches, maatschappelijk werkers, Hypnotherapeuten of andere psychosociaal hulpverleners, werkzaam in de reguliere of complementaire zorg.

Investering in Tijd
De 4-daagse cursus Voice Dialogue bestaat uit 2 x 2 dagen
Na 4 dagen volgt de certificering
Lestijden zijn van 10.00 tot ca. 17.30 uur.
Financieel:
€ 1.195 (vrijgesteld van btw)
Incl.:
Koffie, thee, lunch
Uitgebreide Hand-Out
Supervisie
Certificaat
Voor deze opleiding kun je een START-budget aanvragen.
Hier vind je alle informatie die je daarvoor nodig hebt.
Cursusdata
1, 2 februari & 1, 2 maart 2023

Eerstvolgende Cursus  1, 2 februari & 1, 2 maart 2023

Direct inschrijven

Gratis E-book: van Crashen naar coachen

Hoe een vliegtuig crash leidde tot het ontstaan en succes van de AMC/PT opleiding. En hoe jij deze kennis gebruikt om ook jouw leven en het leven van anderen een complete draai te geven!

Ontvang jouw e-book

Maak van jouw passie jouw beroep

Aan de slag als bijvoorbeeld Allround Hypnotherapeut, Mental-Coach of Psychosociaal Therapeut.

Erkende
beroeps-
opleiding

Je ontvangt een erkend geaccrediteerd diploma om te voldoen aan de wet WkkGZ, waardoor jouw behandelingen (deels) vergoed worden door ziektekostenverzekeraars.

Complementaire mix van technieken

O.a. NLP, mBIT, Hypnotherapie, EMDR, RET, SoulKey en Familie Opstellingen

Topdocenten
op een
Toplocatie

Les door ervaren docenten in kleine klassen, met optimale persoonlijke begeleiding en in een fijne, inspirerende omgeving.

Accreditaties Allround Mental Coach
Psychosociaal Therapeut

Geaccrediteerd door

  • KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen)

  • IHR (International Hypnotherapist Register)

  • ICR (International Coach Register)

En erkend door:

  • NVST (Nederlandse Vereniging van Soma Therapeuten)

  • CAT (Collectief Alternatief Therapeuten)

  • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

Ervaringen

Ik heb genoten van de goed verzorgde, inhoudelijk sterke EMDR opleiding. Trainer zet een zeer prettige, veilige en professionele sfeer neer. Ik heb in een aantal dagen er een hele sterke ‘Tool’ bij gekregen. Dank!

Cursist | Take Off Support

Tijdens de opleiding is er veel ruimte voor persoonlijke groei en zelfontwikkeling mede ook doordat er veel oefenmomenten zijn. Hierdoor sterkt het zelfvertrouwen wat maakt dat na de opleiding een zelfverzekerd allround therapeut staat met een breed scala aan technieken die ingezet kunnen worden tijdens een behandeling van de cliënt.

Yvonne Riem| AMC/PT

Goede opleiding met directe toepassing in de praktijk met geweldige catering. Goede prijs/kwaliteit verhouding

Cursist | Take Off Support

Ook jouw ervaring delen?

Stel een vraag via WhatsApp

Take Off Support

Slagboomstraat 4
4284 VE Rijswijk NB
(nabij Gorinchem)

06 20 34 21 30
info@takeoffsupport.nl
KvK 80453112

Centrum de Landing

Impressie