Opleiding NLP Practitioner

Wat is NLP

NLP is ontstaan in de jaren zeventig, waarbij de grondleggers, Richard Bandler en John Grinder mensen bestudeerden met uitzonderlijke kwaliteiten en vaardigheden. Zij stelden zich deze vragen:

Hoe komt het dat deze mensen in korte tijd grote resultaten boeken, terwijl anderen daar veel meer tijd voor nodig hebben
Wat is de succesformule van deze mensen en hoe kunnen wij die overdraagbaar maken.
En dat maakt NLP ook zo praktisch. De training van Take of Support is gebaseerd op denken, voelen en doen. Daarnaast gaat het niet alleen om jou als individu, maar ook over hoe jij als individu in verbinding staat met je omgeving. (Het interpersoonlijk veld)
NLP

NLP staat voor Neuro Linguistisch Programmeren.

Neuro gaat over hoe wij de informatie die tot ons komt verwerken, opslaan en weergeven

Linguistisch gaat over de betekenis die wij hieraan geven, zowel verbaal als non-verbaal

Programmeren gaat over de denk- en gedragspatronen die wij, voornamelijk onbewust, ontwikkeld hebben.

NLP is een methodiek voor doelgerichte verandering om zo het optimale uit je leven, je werk en je relaties te halen. Met NLP krijg je meer keuzemogelijkheden waardoor je meer zelfvertrouwen, vrijheid en geluk ervaart. De NLP-instrumenten geven je de mogelijkheid om succesvoller te zijn in drie soorten relaties:

 • Met jezelf.
 • Met andere mensen
 • Met je werk en andere activiteiten.


Waarom NLP

Wat is écht belangrijk voor jou? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat zou je dan anders willen gaan doen? Hoe ziet dat eruit? Wat houd je nu tegen om dat te doen waar het je werkelijk om te doen is? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens de NLP Practitioner training.

Er zijn heel veel redenen te bedenken om je aan te melden voor jouw ontwikkeling in NLP.
Oftewel: wil jij een betere versie van jezelf worden!

Wat levert het jou op

nlp pros

 • Coachingsvaardigheden
 • Een nieuw script voor je leven
 • Meer inzicht in jezelf en je patronen
 • Nieuwe, positieve denk- en gedragspatronen
 • Praktische handvatten om direct in een positieve stemming te komen
 • Vaardigheden voor optimale communicatie met anderen
 • Meer alignement in voelen, denken en doen
 • Tools om eigen gedrag en die van anderen positief te beïnvloeden
 • Nieuwe krachtige overtuigingen
 • En nog veel meer!
NLP: Gun je zelf een nieuwe kijk op de wereld!

Hoe is de training opgebouwd

De opleiding is opgebouwd uit 5 blokken van drie dagen en 1 blok van 2 dagen, die in het weekend plaatsvinden. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Onze stijl is persoonlijk en inspirerend. Leren doe je vooral door te doen. Naast de theoretische onderbouwing ga je NLP daarom vooral ervaren door het doen van oefeningen. De ene keer doe je die alleen, vaker in groepjes van 2 tot 4 personen.

nlp practitioner training

De training wordt gegeven door de internationaal gecertificeerde NLP-trainers Esther Busquet en Koos Schinkel. Daarnaast is er ook nog een assistent-trainer. Tussen de trainingsweekenden zit ongeveer een maand, zodat je voldoende tijd hebt om je nieuwe inzichten te oefenen met je intervisiegroep en in de praktijk te brengen in je dagelijkse leven.

Voor wie is de opleiding NLP Practitioner geschikt

Het mooie van NLP is dat het voor iedereen van toegevoegde waarde is. Je kunt het zowel privé als zakelijk toepassen. We zeggen wel eens: Het zou goed zijn als NLP standaard op de lagere school gegeven zou worden. Want wij zijn ervan overtuigd dat je met NLP de wereld een stukje mooier maakt. NLP is geschikt voor jou als jij je op persoonlijk vlak wilt ontwikkelen. Als je effectiever wilt communiceren, wanneer je stappen wilt maken in je carrière, of je bedrijf wilt laten groeien. Heb je ambities om te gaan coachen, of ben je al coach? Misschien weet je vooral wat je niet wilt, maar nog niet wat je wel wilt. Ook dan kan NLP zomaar de juiste stap voor je zijn.

Aantal deelnemers
I.v.m. de huidige RIVM regels kunnen slechts maximaal 15 deelnemers aan de cursus deelnemen.

Investeren in Tijd
De opleiding bestaat uit 17 lesdagen, verdeeld over 5 blokkenen 3 dagen en 1 blok van 2 dagen. Deze zijn verspreid over een periode van 6 maanden. Totaal aantal contacturen is 125 uur en 72 zelfstudieuren (inclusief intervisie bijeenkomsten).

Lestijden van 09:30 tot 17:00 uur
Plus 1 avondprogramma en een eindfeest.

Financieel
De opleiding kost € 2.795 (vrijgesteld van BTW), eventueel na afspraak in 6 maandelijkse termijnen te betalen.
Dit is incl.:

 • Onbeperkt koffie, thee en water
 • Uitgebreide lunch
 • Diner bij avondprogramma
 • Uitgebreide syllabus
 • Intervisie
 • Supervisie
 • Erkend NLP certificaat
 • NLP trainers: Esther Busquet & Koos Schinkel

januari

22jan(jan 22)11:0020jun(jun 20)11:00NLP Practitioner opleiding

Inschrijven voor de NLP Practitioner
Heb je interesse en wil je jezelf opgeven voor deelname, vul dan het aanmeldingsformulier in. Wil je mondelinge informatie, bel dan gerust naar Esther Honkoop. Tel. 06-33809566

Cursus data

 • 22 januari tot 20 juni 2021

Accreditaties NLP

Oorzaak – gevolg

NLP is een methodiek voor doelgerichte verandering om zo het optimale uit je leven, je werk en je relaties te halen. Neem verantwoordelijkheid voor wat er in je leven gebeurt en creëer nieuwe kansen.

Lichaam en geest beïnvloeden elkaar wederzijds

Het bewijs hiervoor is dat ons DNA aan verandering onderhevig is. Verander jouw DNA met NLP, krijg meer keuzemogelijkheden en ervaar meer zelfvertrouwen, vrijheid en geluk.

Falen is uitgesteld succes

NLP-technieken geven je de mogelijkheid om succesvoller te zijn met jezelf, met anderen en je werk.

Doorgewinterde trainers

De opleiding wordt gegeven door de intenationaal gecertificeerde NLP trainers Esther Busquet en Koos Schinkel. Zij worden geassisteerd door een NLP coach op master niveau.

Ervaringen

Het was fenomenaal!! Een aanvulling die goud waard is!! ??? Heel veel geleerd, wondertjes mogen ervaren en met een gevulde rugzak aan skills naar huis om dit te delen met een ieder welke dit nodig heeft of nieuwsgierig is geworden!!”

Melani Savian | cursus EMDR

Dankzij de Beroepsopleiding Allround Mental Coach/Psychosociaal Therapeut (AMC/PT), ben ik het Coaching vak ingegaan en ben ik voor mijzelf begonnen. Koos Schinkel heeft aan de basis gestaan van mijn succes en daar ben ik hem en zijn trainers dankbaar voor. Zijn positieve instelling en eerlijke feedback maken de AMC/PT een Super opleiding!

Erwin Wils| AMC/PT

Ik heb in de opleiding niet alleen ontzettend veel geleerd, maar het heeft me ook een groot stuk persoonlijke groei opgeleverd. Mijn specialisatie zal pijnreductie en pijnbestrijding worden, waarmee ik heel veel mensen hulp zal kunnen bieden.

Anja van Lieshout | Opleiding Hypnose

Stel een vraag via WhatsApp

Take Off Support

Slagboomstraat 4
4284 VE Rijswijk NB
(nabij Gorinchem)

06 20 34 21 30
info@takeoffsupport.nl
KvK 80453112

Centrum de Landing

Impressie