RET

CGT

Binnen de module Cognitieve Gedrags Therapie besteden wij ruim aandacht aan de RET.

Waarom RET

RET is de afkorting van Rationele Emotieve Theorie (therapie).
Het komt voor dat cliënten gebaat zijn met een rationele uitleg van hun psychische klachten. Bijvoorbeeld mensen die een duidelijke auditief digitale voorkeur hebben binnen hun representatiesysteem. Daarnaast is de RET ook goed te gebruiken tijdens een intakegesprek. Het geeft jou als coach meer inzicht in wat de cliënt beweegt, om bepaalt gedrag te vertonen.
RET is in te zetten:

  • als training voor mensen die last hebben van psychische problemen 
  • als gesprekstechniek
  • bij faalangsttrainingen
  • als assertiviteitstraining
  • in diverse vormen van bedrijfstrainingen om mensen effectiever en met meer plezier te laten werken
  • Als intake om tot een gedragsanalyse te komen

RET mag niet ontbreken in de gereedschapkist van een coach/therapeut. Vandaar dat deze techniek ook deel uit maakt van de beroepsopleiding Allround Mental Coach-Psychosociaal Therapeutt.

Cognitieve therapie

De RET methode is van oorsprong een vorm van cognitieve psychotherapie die is ontworpen door de Amerikaanse psycholoog Albert Ellis. RET is kortdurend en probeert zo efficiënt mogelijk te zijn. RET doet een beroep op je gezonde verstand en helpt je in anders denken, voelen en doen, waardoor je leert problemen effectiever te hanteren.
Een belangrijk uitgangspunt van de RET methode is dat men veel meer verantwoordelijk is eigen gevoelens en gedragingen dan we geneigd zijn te aanvaarden. Gevoel en gedrag worden in belangrijke mate bepaald door onze gedachten en die kunnen we zélf veranderen. 

Wat betekent RET

RET is een cognitieve gedragstherapie: het richt zich op het veranderen van het denken en het handelen; daardoor wordt het mogelijk om psychisch beter te functioneren.

Emotief
Emotief betekent dat dan ook onze emoties veranderen en wel van ongezonde, negatieve emoties naar gezonde, maar nog steeds negatieve emoties. Bijv: van depressieve gevoelens bij een groot verlies naar gevoelens van sterk verdriet.

Confronterend en directief
De RET methode verschilt van sommige andere benaderingen, omdat het heel confronterend en directief kan zijn, wat de effectiviteit bevordert.

Grote eigen inzet
Voorts verwacht het van degene die er mee bezig gaat, dat die zich er sterk voor inzet en soms dingen doet die bepaald niet aangenaam zijn, maar die wél helpen.

Het verleden bepaalt niet het heden.
RET gaat ervan uit dat het verleden niet bepalend hoeft te zijn voor het heden en dat mensen, veel meer dan ze meestal denken, de keuze hebben om uit vastgeroeste patronen te stappen.

Over Ons

Take Off Support is een opleidingsinstituut voor moderne NLP, Hypnotherapie, Soul Key, EMDR, mBIT, RET en systemisch werken.

Wil je meer te weten komen over onze ervaren leraren en hun specialisaties?

Lees hier verder

Ervaringen

Het was fenomenaal!! Een aanvulling die goud waard is!! ??? Heel veel geleerd, wondertjes mogen ervaren en met een gevulde rugzak aan skills naar huis om dit te delen met een ieder welke dit nodig heeft of nieuwsgierig is geworden!!”

Melani Savian | cursus EMDR

Dankzij de Beroepsopleiding Allround Mental Coach/Psychosociaal Therapeut (AMC/PT), ben ik het Coaching vak ingegaan en ben ik voor mijzelf begonnen. Koos Schinkel heeft aan de basis gestaan van mijn succes en daar ben ik hem en zijn trainers dankbaar voor. Zijn positieve instelling en eerlijke feedback maken de AMC/PT een Super opleiding!

Erwin Wils| AMC/PT

Ik heb in de opleiding niet alleen ontzettend veel geleerd, maar het heeft me ook een groot stuk persoonlijke groei opgeleverd. Mijn specialisatie zal pijnreductie en pijnbestrijding worden, waarmee ik heel veel mensen hulp zal kunnen bieden.

Anja van Lieshout | Opleiding Hypnose

Ook jouw ervaring delen?

Stel een vraag via WhatsApp

Take Off Support

Slagboomstraat 4
4284 VE Rijswijk NB
(nabij Gorinchem)

06 20 34 21 30
info@takeoffsupport.nl
KvK 80453112

Centrum de Landing

Impressie