take off support header afbeelding

Dé EMDR opleider van NL

Ook voor niet-BIG geregistreerden

Schrijf je in

Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) staat erkend als een krachtige psychotherapeutische techniek ontworpen om mensen te helpen de last van traumatische of zeer stressvolle ervaringen te verlichten. Ontwikkeld door Dr. Francine Shapiro in 1989, wordt EMDR wereldwijd ingezet voor een breed scala aan psychologische problemen, waaronder posttraumatische stressstoornis (PTSS), angst, depressie, en vele andere vormen van psychologisch leed.

Kernprincipes van EMDR

Het fundament van EMDR ligt in de adaptieve informatie-verwerkingstheorie. Deze theorie suggereert dat psychisch leed voortkomt uit onverwerkte herinneringen die vastzitten in het brein. Deze vastgelopen herinneringen bevatten de oorspronkelijke beelden, gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties die bij de traumatische of stressvolle ervaring hoorden. EMDR faciliteert de verwerking van deze herinneringen, waardoor de emotionele lading vermindert en de cliënt nieuwe inzichten of associaties kan vormen, die bijdragen aan hun genezingsproces.

Hoe EMDR werkt

De kern van de behandeling omvat het vragen van de cliënt zich te concentreren op een specifieke traumatische herinnering terwijl gelijktijdig een vorm van bilaterale stimulatie plaatsvindt, zoals het volgen van de handbewegingen van de therapeut. Deze bilaterale stimulatie helpt de natuurlijke verwerkingscapaciteit van het brein te activeren, waardoor de emotionele impact van de herinnering kan verminderen.

Effectiviteit van EMDR

Onderzoek toont aan dat EMDR bijzonder effectief is in het behandelen van PTSS en andere trauma-gerelateerde stoornissen. Veel cliënten ervaren significante verlichting na slechts enkele sessies. EMDR is ook effectief gebleken voor andere problemen, zoals angststoornissen, depressie, verslavingsproblematiek, en meer. Het biedt een niet-traditionele aanpak van psychotherapie die niet vereist dat cliënten uitgebreid over hun trauma praten, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor velen.

Cursusdata

CURSUS EMDR september 2024

17 september t/m 19 september + 15 oktober

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR oktober 2024

16 oktober t/m 18 oktober + 22 november

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR november 2024

05 november t/m 07 november + 10 december

Locatie: Rijswijk

CURSUS EMDR december 2024

11 december t/m 13 december + 17 januari

Locatie: Rijswijk

gratis ebook

Van crashen naar coachen

Lees het verhaal achter het ontstaan van TakeOffSupport

Download
eBook EMDR opleiding

Waarom een EMDR opleiding bij Take Off Support?

Onze EMDR-cursus gaat verder dan alleen theoretische kennis. Je leert het vastgestelde protocol om EMDR interventies adequaat uit te voeren, inclusief de toepassing van visuele, auditieve en kinesthetische stimuli. De cursus omvat drie aaneengesloten dagen van intensieve training, gevolgd door een supervisiedag, waarbij de praktijk centraal staat.

We staan bekend om onze hoogstaande opleidingen, gegeven door ervaren docenten die zelf praktiserende therapeuten zijn. Onze cursussen vinden plaats op inspirerende locaties die uitnodigen tot leren en ontwikkelen. We zijn een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut, waardoor onze opleidingen vrijgesteld zijn van btw. Bovendien voldoen we aan de hoge kwaliteitseisen van het NRTO kwaliteitskeurmerk.

Ervaringen en certificering

Na afloop van de cursus heb je niet alleen een diepgaand begrip van EMDR en de toepassing ervan, maar ben je ook in staat om zelfstandig EMDR-sessies uit te voeren volgens protocol. Je ontvangt een erkend certificaat, dat jouw bekwaamheid als EMDR-therapeut onderstreept.

Aanmelden en investering

De investering voor deze opleiding bedraagt € 1.245, vrijgesteld van btw. Dit is inclusief koffie, thee, lunch, toegang tot onze Digicampus, supervisie en het erkend certificaat. Het Handboek EMDR, 7e druk, ISDN  9789043036474, een essentiële aanvulling op je studiemateriaal, is verkrijgbaar via externe leveranciers zoals Bol.com voor € 41,95.

Ben je klaar om de kracht van EMDR te ontdekken en je vaardigheden als therapeut naar een hoger niveau te tillen? Meld je dan nu aan voor onze EMDR-opleiding en zet de eerste stap richting een specialisatie die je carrière in de psychosociale zorg ongetwijfeld zal verrijken.

Voor meer informatie en inschrijvingen, bezoek onze website of neem direct contact met ons op. We verwelkomen je graag bij Take Off Support, waar jouw professionele ontwikkeling onze missie is.

Ervaringen

starstarstarstarstar

Ik ben heel blij met de praktische insteek van de opleiding EMDR bij Koos en Esther. Veel doen en oefenen, maken dat het na de lesdagen echt in je systeem zit. Een prachtige methode om te leren en om mee te werken.

Saskia van Velzen | Praktijk 'Voel je blij'

starstarstarstarstar

Deze cursus biedt een helder, praktisch toepasbare basis om EMDR uit te gaan voeren binnen je eigen praktijk. Een goede toevoeging aan de therapie die ik al toepas. Verwijzing naar een psycholoog voor EMDR, met bijbehorende maandenlange wachttijd is nu niet meer nodig. Heel blij mee! Mijn clienten ook.

Peter van Soest | Praktijk Natuur van de Mens

Erkend opleidingsinstituut

Geaccrediteerd en erkend door veel relevante instanties. Je ontvangt een erkend diploma of certificaat waarmee je als zelfstandig therapeut aan de slag kunt.

Hoogstaande opleidingen

Al onze opleidingen en cursussen zijn van hoogstaande kwaliteit en worden gegeven op minimaal HBO werk & denk niveau.

Ervaren docenten

Je wordt persoonlijk begeleid door gepassioneerde, betrokken docenten met brede skill-sets en vele jaren ervaring in het vak.

Inspirerende locaties

Inspirerende locaties, met genoeg (buiten-)ruimte waar je kan oefenen en je jezelf direct veilig en vertrouwd voelt.

Take Off Support is in het bezit van het NRTO kwaliteitskeurmerk

NRTO staat voor Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en is de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleiding- en trainingsbureaus
Daarom hanteert  Take Off Support de Algemene Voorwaarden van het NRTO en handelen wij volgens de NRTO Gedragscode. Daarnaast treedt de geschillencommissie van de NRTO op bij eventuele klachten over de scholingsactiviteiten van Take Off Support.

Download hier de:
Algemene-Voorwaarden-NRTO
Gedragscode-NRTO
Klachtenprocedure

CRKBO registratie

Take Off Support Training is als opleidingsinstituut geregistreerd bij het Centraal Registratie Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).
Derhalve zijn onze opleidingen en cursussen vrijgesteld van btw.

×